Bornholm og Sverige og Andre steder
Slægt og Lokalhistorisk Forskning Siden 1976 "and still going strong"
Siden 1976, har slægtsforskningen bevæget sig fra papir og besøg på arkiverne, en folketælling skulle ses på Rigsarkivet. Kirkebøger kunne ses på Landsarkivet. Siden blev papiret afløst af elektroniske løsninger i form af programmer, til den lokale pc, der havde fundet vej til skrivebordet. Det gav pludselig en forbavsende god oversigt, i stedet for de mange stakke af papir. I vores online verden, ved de fleste der beskæftiger sig med slægtsforskning, at langt de fleste kilder, kan skaffes tilveje, i løbet af ingen tid. Så det at få kildematerialet bragt, til forbedring af vores data, er der ingen undskyldning for ikke at få klaret. Jeg har i forskellige slægtsprogrammer, både lokalt og online, brugt det som en kladde, det har bevirket, mange hovedsagelig skønhedsfejl, så min opgave nu om dage, er fortrinsvis at finde nye individer og oplysninger, men samtidig at rette, de fejl jeg møder på min færd, herpå hjemmesiden. God fornøjelse med din brug af siden. Jeg modtager gerne en mail, såfremt du har oplysninger jeg mangler, har spørgsmål eller gode ideer til denne side.
På vores side kan du se, de ældre data om vores slægt, samt ikke så få efterslægtstavler. Har du forskellige data fra vores, eller individer vi ikke har med, hører vi meget gerne fra dig, det gælder også hvis du har ideer eller forslag til siden. Kontakt er stadig et "must", for slægtsforskning, vi kan berige hinanden med oplysninger. Vi bryder os ikke om "data høst", så hvis du er "sofa-slægtsforsker" der blot kopierer, til din egen forskning, så glem det. Hvis du er den slags forsker, så er her lige en tanke du bør tage til efterretning. Du vil overføre vores fejl, når du ikke selv tjekker data, du vil også overføre fejl, vi har lavet helt bevidst. Det har vi desværre set, ikke så få gange, ude på det store globale internet. Har vi mistanke om datatyveri, lukker vi uden varsel for din adgang til siden.
I enhver familie er der en eller flere der føler et kald, til at finde anerne.
De handler ud fra en interesse i at vække anerne til live igen og fortælle om deres liv.
Det er dermed ikke sikkert at din slægtsforskning, ophører med dig, det kan i heldigste fald være at en i familien, netop føler kaldet, og fortsætter dit arbejde.
Et godt råd må derfor være, at du gemmer, gemmer og atter gemmer. Det være sig billeder, men også alskens brevveksling, dokumenter med mere.
Det er måske netop de materialer, du selv savnede efter dine aner. Efterlad også gerne en god håndbog om slægtsforskning.
Her vil der komme omtale af forskellige emner, med relation til slægtsforskning.
Vi lægger vægt på at dokumentere forskningen med kilder. Har du spørgsmål, ideer, så mail os .